In drie stappen

Meten, weten, doen

Hoe gezond leef jij?

mijnCLIC is een programma dat je inzicht geeft in je gezondheid. mijnCLIC helpt je vervolgens om je leefstijl te verbeteren en je hartrisico te verlagen. Dit gebeurd in drie stappen: Meten, Weten en Doen. Hieronder lees je meer over de werking van mijnCLIC.

1. Meten

mijnCLIC start met een meting

Health Check

mijnCLIC begint standaard met een korte health check, uitgevoerd door gekwalificeerd medisch personeel, je bloeddruk wordt gemeten en er wordt bloed afgenomen om je cholesterol- en glucosegehalte te kunnen bepalen.

Vragenlijst

Na de health check vul je op je persoonlijke website een medische- en leefstijlvragenlijsten in. Samen met de uitslagen van de health check wordt hiermee je hartrisicoscore en je leefstijlcijfer berekend.

2. Weten

Je gezondheid in kaart

Hartrisico

Het risico dat je loopt om binnen 10 jaar hart- en vaatzieken te krijgen, met andere woorden: hoe gezond is je hart? Je Hartrisico bestaat uit een aantal factoren, per factor geven we aan wat jouw score is en wat dit voor je gezondheid betekend.

Leefstijl

Je leefstijlcijfer geeft aan hoe gezond je leeft op een schaal van 1-10. Je leefstijl bestaat onder andere uit bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspannen, Door je leefstijl te verbeteren verlaag je de kans op hart- en vaatziekten.

3. Doen

Je gezondheid verbeteren

Gezondheidsplan

We stellen een gezondheidsplan voor je samen zodat je gericht kunt werken aan de onderdelen die nog niet zo goed gaan, daarnaast sturen we je regelmatig praktische gezondheidstips.

Tips

Je krijgt per e-mail praktische gezondheidstips over de onderdelen die niet zo goed gaan. De tips kun je ook online terug lezen op je persoonlijke pagina.