Preventie op het werk is effectiever dan in de praktijk van de dokter

Preventie op het werk is waarschijnlijk effectiever dan in de praktijk van de dokter, dat laat een grote studie naar preventie van hart- en vaatziekten bij werknemers zien.

Preventie op het werk verlaagt risico

Deze studie laat zien dat in de omgeving van een bedrijf en haar werknemers preventie effectief kan worden uitgevoerd. Zo daalde de bloeddruk, ontstond er minder diabetes en daalde het risico op het krijgen van een hart- en vaatziekten.

mijnCLIC in uw bedrijf

mijnCLIC is een voorbeeld van een e-health programma, dat grootschalig kan worden ingezet bij bedrijven. Door mijnCLIC zijn deelnemers niet alleen gezonder gaan leven, er vond ook een spectaculaire en meetbare verbetering van de gezondheid plaats. Zo daalde de kans op het krijgen van een hartinfarct bij de deelnemers gemiddeld met 20%, zonder het innemen van (extra) medicijnen.