Afvallen bewezen effectief tegen diabetes 2

Onderzoek toont aan dat patiënten met diabetes type 2 door af te vallen grip kregen op hun ziekte.

306 Diabetes 2 patiënten
Dat is de conclusie van onderzoek onder 306 diabetes 2 patiënten door onderzoekers van de New Castley University gepubliceerd in het vooraanstaande journal The Lancet.

Het onderzoek
De patiënten werden oftewel geplaatst in een groep die een standaardbehandeling onderging met medicijnen en insuline of in een groep die een dieet met 800 kilocalorieën per dag gedurende acht weken onderging. Na de behandeling werden de patiënten nog twee jaar lang gevolgd.

Afvallen blijkt effectief
Van de patiënten die het dieet van 800 kilocalorieën per dag volgde kon 50% hun bloedsuikerspiegel terugbrengen naar normale waarden en stoppen met medicijnen. Van de groep die de traditionele behandeling volgde kon 5% dit.

Hoe meer afvallen hoe beter
Van de patiënten die meer dan 15 kilo afvielen had maar liefst 90% geen last meer diabetes. Hoe minder patiënten zijn afgevallen hoe slechter de resultaten. Patiënten die niets afvielen behaalden geen resultaat.